Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom.

Sutra će se najniža temperatura kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.

U toku noći utorak na sredu u centralnim i južnim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose.

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva.

U brdsko-planinskim predelima počeće da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimicno očekuje i u nižim predelima. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine.

Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju.

U narednih sedam dana biće osetno hladnije. U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar.

U Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima kiša će u većini mesta preci u sneg uz stvaranje, a na planinama uz povecanje visine sneznog pokrivača i snežne nanose.

Od cetvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni. Udari severozapadnog vetra biće u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine se očekuju u noći između četvrka i petka, kao i u petak tokom dana.

Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments