Претрага
Претрага
Close this search box.

Sramna odluka! Politički komitet prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan

Politički komitet Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope podržao je na današnjoj sednici preporuku izvestioca Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Ovo je isključivo politička odluka, jer se lažna država još jedan korak približava članstvu u najmasovnija evropskoj organizaciji i pored činjenice gotovo svakodnevnog kršenja vladavine prava, na kojima je upravo Savet Evrope i zasnovan.

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan.

Protiv su bili Maja Vukućević iz Crne Gore, predstavnica BiH Snježana Novaković, kao i dva predstavnika Srbije – Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić.

Predstavnik Grčke je bio uzdržan.

Ovoj skandaloznoj odluci prethodio je izveštaj Dore Bakojani, koja je od Prištine zatražila da pod hitno ispuni tri uslova kako bi dobila člansku kartu ove evropske organizacije. Režim Aljbina Kurtija za sada je ispunio samo jedan uslov, a to je da posle osam godina vrati imovinu manastiru Visoki Dečani, što je bila odluka Ustavnog suda lažne države.

Ni u Prištini nisu krili da su 24 hektara manastiru Visoki Dečani vratili tek kada im je Bakojanijeva saopštila da je to jedan od uslova za Savet Evrope. To su jasno rekli i lažni premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani.

Malo ko može da poveruje da će preostale obaveze, među kojima je i formiranje Zajednice srpskih opštine i preispitivanje eksproprijacije zemljišta na severu KiM zbog izgradnje baza tzv. kosovske policije, Priština ostvariti kasnije. To će, kako je Bakojanijeva rekla biti praćeno postmonitoringom. Istu ZSO ne žele da formiraju već 11 godina od kada je dogovorena Briselskim sporazumom, a na zemljištu koje se masovno otima od naših sunarodnika uveliko niču baze za Kurtijeve specijalce.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
27.03.2024 19:20

Hvala Vucice srbine, sve si im dao! 🙂

Last edited 23 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti