Претрага
Претрага
Close this search box.

Srbi sve više opsedaju ovu zemlju zbog niskih cena letovanja: Duplo JEFTINIJA od Crne Gore!

Foto: Pexels

Ovogodišnje cene letnjih aranžmana u regionu drastično se razlikuju, tako da ono što u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je duplo skuplje, dok je u Hrvatskoj čak tri puta veća cena za isti aranžman.

Turisti iz Srbije kao svoju letnju destinaciju uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabeležen je porast interesovanja za letovanjem u Bugarskoj.

“Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, pre svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo letuju”, izjavio je Aleksandar Seničić i dodao da je sa završetkom autoputa do Dimitrovgrada sve doboro povezano i znatno olakšano za putovanje.

Mnogi turisti kao manu letovanja u Bugarskoj navode Crno more, koje nije idealno za kupanje kao što je to Egej ili Jadran, međutim, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak, i naravno – cene.

Jedna od glavnih tema poslednjih dana sprskih turista svkako su cene u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, i večita nedoumica, “koja od ovih destinacija je najjeftinija”?

“Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smeštaju, tu nema nikakve dileme. Grčka i Crna Gora se negde prate, da tako kažemo, kad je reč o našem tržištu. Apartmanski smeštaj je na sličnom nivou”, rekao je Seničić.

Ove godine letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste velika inflacija.

“Grčkoj je poskupela negde 10%, 12%, do 15%, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negde očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koje idu i preko 25%, dakle sve zavisi šta se posmatra, ali posmatramo sada istu kategoriju privatnog smeštaja. Kada je reč o hotelima, vrlo je slična situacija”, izjavio je Seničić za TV Prva.

24SEDAM.RS

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
vlada
10.07.2024 08:13

isti smestaj u grckoj, preko iste agencije, u istom mestu i istom apartmanu, prosle godine 710 evra, ove godine 920 evra, to je 30% a ne 15%. preterase grci.
dogodine Bog da. negde drugde.

Povezane vesti