Претрага
Претрага
Close this search box.

Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi

FOTO: TANJUG, SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi, u iznosu od tri miliona evra.

-Pismom sam obavestio ambasadore islamskih zemalja u Srbiji da smo uputili 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi u iznosu od tri miliona evra i posebno zamolio ambasadora Egipta u Srbiji, gospodina Basela Salaha, da zajedno sa Vladom Egipta obrati posebnu pažnju da upućena humanitarna pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija – naveo je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je da je Srbija kao zemlja koja ima nezavisnu i suverenu politiku uvek nalazila potrebu da se solidariše sa ljudima koji su u teškoj humanitarnoj situaciji.

-Naša politika je jasna, to je politika mira, a humanitarnu pomoć građani Srbije upućuju stanovnicima Gaze u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica. Srbija se solidariše sa nedužnim ljudima koji su žrtve tragičnog sukoba – rekao je Momirović.

Ministar je još jednom zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji i distribuiranju humanitarne pomoći koja će stići do onih kojima je u ovom momentu najpotrebnija.

Dodao je da će se ostatak humanitarne pomoći prevoziti brodskim putem u više navrata.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti