Претрага
Претрага
Close this search box.

Srbiji stižu brzi vozovi iz Kine: Potpisan Protokol o saradnji sa kompanijom CRRC Changchun Railway Vehicles

Foto: Pixabay

Ugovor je potpisan za nabavku vozova od kompanije “CRRC Changchun Railway Vehicles”

Protokol je potpisao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednik Upravnog odbora CRRC Changchun RailwayRailway Vehicles co, Ltd. Liu Changking.

– Kupuju se devet kompozicija koje bi trebalo da idu brzinom 120km/h. Tih 9 elektromotornih vozila trebalo bi da budu spremni do kraja 2026. godine, da bi mogli da prevezu 3,5 miliona ljudi koji će biti tu za Expo. Ono što je jako bitno jeste da je ovo republički projekat što znači da nema troškova za Beograd – rekao je ministar.

Velika stvar za prevoz do aerodroma…

– Kad ovo bude gotovo omogićiće se dolazak na aerodrom Nikola Tesla direktno iz drugih gradova – dodao je Vesić.

Na kraju konferencije došlo je do razmene poklona, te je predstavnik kompanije CRRC Changchun Railway Vehicles Co ministru poklonio put svile, dok je Vesić njemu poklonio knjigu.

Ugovor je potpisan za nabavku vozova od kompanije “CRRC Changchun Railway Vehicles” za potrebe domaće kompanje Srbija voz.

Podsetimo, Srbija je još početkom 2021. godine potpisala memorandum sa kompanijama China Railway International i CRRC Corporation Limited. Ovim dogovorena je saradnja i postavljen osnov za potencijalnu nabavku elektromotornih vozova za brzine od 200 kilometara na čas, za potrebe organizacije putničkog saobraćaja na budućoj pruzi za velike brzine Beograd centar–Novi Sad–Subotica.

(Telegraf Biznis)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti