Претрага
Претрага
Close this search box.

STAĆE CELA SRBIJA I SRPSKA 23. MAJA! Sav naš narod biće uz predsednika Vučića dok bije TEŠKU i NAJVAŽNIJU bitku u Njujorku!

Printscreen / RTS

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici, koja je, posle dva odlaganja, zakazana za 23. maj, po svoj prilici biće jedan od najtežih i najvažnijih političkih momenata za Srbiju i ceo naš narod. Bitka koju će u ime naše države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, voditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće, očigledno, biti nimalo laka, ali predaje, kako je najavio šef države, nema i neće biti!

Predsednik Vučić pružiće adekvatan odgovor onima koji bi da naš narod proglase genocidnim, a dok on u Njujorku bude vodio jednu od najvažnijih diplomatskih borbi, gotovo je sigurno da će na tih nekoliko sati stati i cela Srbija i RS. Svaki naš građanin iz Srbije i Republike Srpske koji razume koliko je to istorijski važan trenutak za očuvanje naših nacionalnih interesa, biće, i treba da bude, tog 23. maja, uz srpskog šefa države i pratiće njegovu bitku.

Da će naša borba biti snažna, najavio je nedavno i predsednik Vučić.

– Idem u Njujork pošto onima koji bi želeli da optuže Srbiju kao genocidni narod neko mora da pruži odgovor – poručio je predsednik Srbije.

Istakao je da naša delegacija u Njujork ide s najjačim timom, u kojem će biti i ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, da bismo pokazali, kako je rekao, ozbiljnost, odgovornost i da bismo pokazali koliko nam je stalo da uradimo najbolji mogući posao.

– Kao što sam obećao, mnogo će da ih boli glava od svega što ću da radim u Njujorku, boleće ih glava kao što nas bole i srce i duša za ono što oni nama rade sa ovim rezolucijama. Ono što je obećano, biće ispunjeno. I u jednom i u drugom slučaju – kazao je Vučić.

Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske za Kurir ocenjuje da je svojim diplomatskim delovanjem Srbija bukvalno ponizila najveće svetske sile, što je značajno za sve Srbe.

Foto: Printscreen/X

– Činjenica je da nikada jedna malobrojnija zemlja nije dva puta ponizila najveće svetske sile koje preko NATO, MMF, Svetske banke vladaju svetom i koje su uspele da samo 50 zemalja privole da nevoljno glasaju za tu trik rezoluciju o Srebrenici. Takođe je činjenica da se u svetu uvidelo, a Srbija je razbila taj stereotup, da postoji potpuni krah međunarodnog prava i morala. Takođe se pokazalo da BiH nije tražila tu rezoluciju jer je nijedna institucija nije izglasala, već je u pitanju takozvana trik rezolucija koja ima političke namere, da nas NATO kišobran usisa protiv naše volje za šta koriste razne batine, a ova rezolucija je suštinska batina – naglašava Stevandić.

Takođe, dodaje, takve vrste politika koje sanjaju da u BiH ponove modele kosovskog premijera Aljbina Kurtija na Kosovu, moramo da nazivamo zločinačkim politikama.

– Kurti ima gori stav o Srbima nego što je imao Hitler o jevrejima, imajući u vidu da ne dozvoljava čak ni srpsku pozorišnu predstavu na Kosovu. Ovo je otvoreni fašizam protiv koga se mora boriti – kaže Stevandić.

Da je ova diplomatska borba predsednika Vučića od izuzetnog značaja za čitav srpski narod, gde god on živeo, ocenjuje za Kurir profesor FPN Milan Petričković.

Foto: Kurir televizija

– Mnogo je značajno što predsednik Vučić na sve načine vodi bitku protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici za sve Srbe, gde god oni živeli, i od presudnog je značaja upravo zbog planetarnog pozicioniranja koje se trenutno dešava. Svi Srbi jasno treba da daju svoju podršku ovoj borbi jer posledice ideje o rezoluciji, ne daj bože ako bude usvojena, su ogromne. Nije pritom slučajno što se ona već ne znam koji put odlaže jer se suština tih diplomatskih zbivanja odvija mimo javnog mnjenja – ukazuje Petričković.

– Jako je zato značajno što se blokira njeno izglasavanje ili ako ništa odlagaže, i to je veliki uspeh jer sama činjenica da rezolucija nije prošla iz prvog puta u značajnoj meri slabi njenu težinu. Ovako, samo prolongioranje rezolucije i otvaranje pitanja zahvaljujući diplomatskom radu predsednika Vučića je od velikog značaja za sve Srbe u celom svetu. Važno je da se učini sve što je moguće da se ukaže da nema jedinstvene osude, već da se otvara pitanje te rezolucije jer u slučaju njenog izglasavanja bi to bio strahovit udarac za budućnost srpskog naroda u smislu neke stigme, odnosno satanizacije i bila bi dodatni davljenički kamet oko vrata našeg naroda – jasan je Petričković.

kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
15.05.2024 19:41

Znaci 23. maja, podsetite me da uznem nesto da radim, makar da izmislim, nista nece stati! 🙂

Last edited 11 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti