Stigao prvi teretni voz iz Kine

       
Foto: facebook.com/buducnostsrbijeavucic

Teretni voz kineskih železnica “China Railway Express” sa opremom za gradnju brze pruge u Srbiji stigao je danas iz Kine u Beograd.

Teretni voz dovozi više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge kroz Srbiju, a krenuo je 24. septembra iz kineskog grada Đinana, u provinciji Šangdong i prešao je put dug 10.500 kilometara preko Mongolije, Rusije, Belorusije, Poljske i Mađarske. U svom sastavu ima 28 vagona sa kontejnerima.

U toj kompoziciji nalazi se oprema koju kineske kompanije CRBC i ČČ koriste za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Oprema koju dovozi predstavlja transformatore, kablove, integrisane sisteme automatizacije za trafostanicu, sisteme daljinskog upravljanja za kontaknu mrežu, sisteme za napajanje strujom kontaktne mreže i druge opreme.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa kineskim zamenikom ministra trgovine Čenom Kemingom prisustvuje dolasku u Srbiju prvog teretnog voza iz Kine, na železničkoj stanici Novi Beograd.

Vučić je istakao da su ovo izuzetno važni dani za Srbiju i naveo da u poslednjih 40 godina skoro niko nije koristio železnicu i da je ovo momenat da se to promeni.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments