Претрага
Претрага
Close this search box.

STIGLA ZIMA – OSETNO HLADNIJE U SRBIJI! U ovim delovima kiša i tmurni oblaci, budite oprezni, temperature tik iznad nule

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U našoj zemlji drastičan pad temperature u odnosu na prethodne dane.

U Srbiji danas hladnije i oblačno sa kišom, a na planinama iznad 1500 mnv kiša popodne prelazi u susnežicu i sneg. Temperatura u padu popodne, pa će veče biti hladnije od jutra. Vetar sredinom dana na severu Srbije umeren severozapadni, a na jugu jugozapadni. Krajem dana vetar svugde severozapadni vetar, a u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 7°C do 10°C, maksimalna od 9°C na severu Vojvodine do 16°C u Leskovcu, ali u padu tokom popodneva. Krajem dana kiša prestaje na zapadu i severu Srbije. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C, pa će to biti minimalna dnevna temperatura.

U Beogradu hladnije i oblačno sa kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 10°C, maksimalna 11°C, a minimalna temperatura na kraju dana 7°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 7°C.

U Nišu takođe oblačno sa kišom i padom temperature popodne. Vetar slab do umeren jugozapadni, a popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna 15°C, popodne u padu. Uveče kiša.

U užičkom regionu hladnije i oblačno sa kišom, a na planinama iznad 1400 mnv kiša u toku dana prelazi u susnežicu i sneg. Vetar najpre jugozapadni, a popodne umeren severozapadni i severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 11°C do 13°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari hladnije sa kišom i najviše do 7°C na 1000 mnv.

Foto: elements.envato.com

U Vojvodini hladnije i oblačno sa kišom i padom temperature tokom dana pa će veče biti hladnije od jutra. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 7°C do 10°C, maksimalna od 9°C do 12°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 4°C do 7°C i to će biti minimalna dnevna temperatura.

U Novom Sadu hladnije i oblačno sa kišom. Vetar umeren severozapadni. Jutarnja temperatura 8°C, maksimalna 10°C, a minimalna temperatura na kraju dana 6°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 6°C.

U Subotici hladnije i oblačno sa kišom. Vetar umeren severozapadni. Jutarnja temperatura 7°C, maksimalna 9°C, a minimalna temperatura na kraju dana 5°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 5°C.

Vreme narednih dana
U nedelju jutro hladno i ponegde maglovito. Tokom prepodneva suvo, ali uz postepeno naoblačenje sa jugozapada koje će usloviti kišu popodne i uveče u većini krajeva. Nešto manja šansa za kišu je na severu Srbije. Vetar slab južni. Pritisak ispod normale i u blagom porastu. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, a maksimalna od 10°C do 14°C. Uveče kiša u centralnim i južnim predelima, a nešto obilnija na jugu Srbije. Temperatura u 22h od 6°C do 9°C.

U ponedeljak ujutru kišna zona odlazi na jugoistok i padavine prestaju na jugu i istoku Srbije u toku prepodneva. Tokom dana u većini predela suvo i prohladno vreme. U utorak malo toplije toplije tokom dana i u većini predela suvo, a samo na severu Srbije je moguća kratkotrajna prolazna kiša.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti