Stiže nam zahlađenje, ledena kiša, sneg i košava, a evo i kada

       

Posle današnjeg toplijeg dana, do kraja nedelje u Srbiji se očekuje sve hladnije vreme i temperature u minusu, najavljuju meteorolozi. Poslednja nedelja novembra donosi pravu zimu uz niske temperature.

Danas će temperatura ići do čak 17 stepeni, dok će za samo 24 sata, već u utorak predveče, spustiti za čak 15 stepeni. Slede nam hladna jutra, praćena minusom i mrazom.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus pet do plus jedan u nižim krajevima, a na planinama i do minus 15, dok će preko dana biti oko tri stepena.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da nam tokom ove sedmice sledi „ludo“ vreme sa drastičnim padom temperature i pravim zimskim danima.

“Još danas će biti toplo iznad proseka i živa u termometru će ići i do 17. podeljka, uz oblačnost i kišu u gotovo svim delovima zemlje. Međutim, to će biti kratkog dah, jer se u pojedinim delovima zemlje za samo jedan dan temperatura pasti i do 15 stepeni. Kako nedelja bude odmicala temperature će padati, pa nas od srede očekuju ledena jutra, a u toku dana neće biti toplije od tri stepena”, kaže Đurić.

“I početkom decembra nastaviće se veoma slično vreme. Gotovo u svim delovima Srbije pašće dosta kiše, a u višim predelima susnežica i sneg. Jutra će biti praćena oštrim mrazom a preko dana duvaće jaka košava zbog koje će delovati da je temperatura za nekoliko stepeni niža”, kaže Đurić.

 

Izvor: Informer/RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments