Foto: The Australian

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, kazao je jutros da juče na sednici nije bilo neslaganja oko mera za novogodišnje praznike.

Izrazio je bojazan za privatne žurke, koje će biti organizovane za doček i pozvao sve da budu svesni da će i oni doći na red, a pitanje je da li će imati mesta u bolnicama. Tada je izneo i podatak da nam je umrla devojka koja je 1993. godište.

– To je teško pitanje ali uvek moramo pronaći odgovor. Mi imamo još jednu tešku situaciju iako na pravi pogled izgleda da nam pada broj pozitivnih, pa i preminulih. Važćno je da čuvamo svoje zdravlje, i zdravlje svih nas, gde se krećemo. Ovoga puta ipak na drugi način moramo da dočekamo Novu godinu, i ispratiti staru koja je bila teška i preteška, a da očekujemo Novu da bude zdravija – rekao je prof. dr Tidorović.

On je rekao da juče nije bilo neslaganja oko radnog vremena.

– Moram da kažem sa zadovoljstvom da sam ja u petak na konferenciji rekao da očekujem da ćemo biti složni odnosno da nema dočeka Nove godine, a ni reprize. I to treba razmišljati da se prvi januar ne pretvori u ono što ne bismo želeli. To znali i manje kontakata. Ipak smo se dogovorili da rade kafići i restorani do 18 sati i 31. 13, i 1. januara a da posle do 20 sati rade sve službe, prodavnice, kafići, restorani. To sve važi do 11. januara kada ćemo procenjivati situaciju – kaže prof. Tiodorović za Telegraf.

Prema njegovim rečima, iza zatvorenih vrata nije bilo stavova koji bi protivurečili onome što je medicinski deo štaba tražio.

– Sa zadovoljstvom mogu da istaknem čak i oni koji su bili u tvrdi svojim stavovima zbog ekonomije nije bilo javnih istupanja. Vidim da su mediji pokušali da istaknu u prvi plan da je bilo neslaganja, ali nije. Nema organizovanog dočeka Nove godine, jedino što mene sada plaši i moje kolege , jeste da li će te privatne žurke možda biti jedan veliki rizik – kazao je za Telegraf Tiodorović.

Svestan da će ih biti kazao je da oni koji ih organizuju i koji idu na te žurke treba da razmisle da će biti i oni na redu a pitanje je da li će biti mesta u bolnicama.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments