Претрага
Претрага
Close this search box.

TRI GODIŠNJA DOBA U JEDNOM DANU: Ujutru magla, prepodne sunce, a popodne kiša – temperatura u porastu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas će u Srbiji biti magla u jutarnjim časovima, a maksimalna dnevna temperatura biće 12 stepeni.

U četvrtak ujutru mraz i moguća pojava magle, posebno po kotlinama zapadne i južne Srbije. Tokom dana pretežno sunčano. Popodne postepeno naoblačenje po Vojvodini sa pojavom slabe kratkotrajne kiše uveče, najpre na severu Vojvodine. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C u Dimitrovgradu do 0°C u Beogradu, a maksimalna od 6°C na jugu do 12°C u Loznici. Uveče ponegde slaba kiša na severu, a posle ponoći i u centralnim krajevima.

Beograd: U četvrtak ujutru slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u sredu. Vetar slab jugozapadni ili promenljiv. Kasnije popodne postepeno naoblačenje sa severozapada, a uveče je moguća kratkotrajna kiša. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C u centru, na obodu grada do -3°C, a maksimalna do 11°C. Uveče kratkotrajna kiša.

Vojvodina: U četvrtak ujutru mraz i moguća pojava magle. Tokom dana pretežno sunčano. Popodne postepeno naoblačenje po Vojvodini sa pojavom slabe kratkotrajne kiše uveče, najpre na severu Vojvodine. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do -2°C, a maksimalna od 9°C do 10°C. Uveče ponegde slaba, kratkotrajna kiša.

Novi Sad: U četvrtak ujutru slab mraz. Tokom dana sunčano i malo toplije nego u sredu. Vetar slab jugozapadni ili promenljiv. Kasnije popodne postepeno naoblačenje sa severozapada, a uveče je moguća kratkotrajna kiša. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna do 10°C. Uveče kratkotrajna kiša.

Vreme narednih dana:

U petak malo hladnije uz moguću pojavu slabe kiše i susnežice ujutru i pre podne u centralnim i južnim predelima. Na severu suvo. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 5°C do 8°C. Uveče suvo.

U subotu, nedelju, ponedeljak i utorak svakim danom sve toplije i preovlađujuće suvo. Maksimalna temperature će prelaziti 15°C u mnogim mestima ponedeljak i utorak.

mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti