Trogodišnji program “Škole za 21. vek”

       

Trogodišnji program “Škole za 21. vek”, tokom kojeg će milion učenika od petog do osmog razreda u regionu naučiti veštine programiranja, kritičkog razmišljanja i rešavanja problema koje zahteva savremeno tržište rada, počeo je danas u Srbiji, na tridesetogodišnjicu nastanka interneta.

Program realizuje Britanski savet zahvaljujući investiciji britanske vlade od 10 miliona funti, a u Srbiji će obuhvatiti 1.150 osnovnih škola u svim gradovima, koje će biti opremljene micro:bit uređajima, dzepnim računarima pomoću kojih će učenici naučiti nove digitalne veštine i osnove programiranja na zabavan i interaktivan način.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je reforma obrazovanja najvažnija reforma koju sprovodi Vlada Srbije, a da se projekat “Škole za 21. vek” savršeno uklapa u tu viziju reforme i da je samo jedan važan elemenat onoga što Srbija radi na tom polju.

Reforma obrazovanja treba da pruži odgovor na to kako će u budućnosti izgledati srpska ekonomija i društvo, te istakla da je to najkompleksnija tema, ne samo u Srbiji, već i u svetu jer je veliko pitanje kako odgovoriti na izazove četvrte industrijske revolucije, kaže Brnabić.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments