U Srbiji u naredna 72 sata potpuni haos, stiže ledeni talas i snežno nevreme!

       
Foto: time.com
U Srbiji će u naredna tri dana vladati prava zima, napadaće i do 15 centimetara snega, prognozira meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, debeo sloj snega će se zadržati i u gradovima, dok se na planinama mogu očekivati pravi smetovi.

Zbog izuzetno hladnih dana pred nama, tokom kojih će noći i jutra biti u konstantnom minusu, sneg se neće otopiti sve do vikenda. najhladnije će biti u petak, kada se očekuje prvi ledeni dan ove godine, kada temperatura nijednog trenutka neće preći nulu. Ipak, nakon ove ledene nedelje sledi topliji i suv vikend, a već od ponedeljka u našu zemlju vraća se sunce, uz tek povremene padavine.

RHMZ: Od sledeće nedelje dosta toplije

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da će početak decemrta biti dosta topliji, a merenja će ići i do 10 stepeni.

Sam početak sledeće nedelje obeležiće dosta više temperature nego danas, pa će živa u termometru dostizati i deseti podeljak. Kako decembarski dani budu odmicali, tako će i temperatura padati, ali neće biti tako hladno kao ove nedelje. Sve do poslednje sedmice 2018. godine, maksimalna merenja ići će i do osam stepeni.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić veruje da će u narednim satima u celoj zemlji napadati i do 15 centimetara snega.

“Cela Srbija će se zabeleti, a sneg će vejati sve do strua ujutru! Očekuje se da će u gradovima napadati i do 15 centimetara snega, dok će na planinama visina snežnog pokrivača dostizati i 20 centimetara. Najmanje će pasti u Vojvodini i Beogradu, ali kako se ide južnije od Save i Dunava, biće i sve više snega. Ono čemu će se posebno obradovati svi ljubitelji snega jeste da će se zbog veoma hladnih dana on zadržati sve do vikenda”, kaže Đurić.

U petak nas očekuje najhladniji da, kada će temperatura biti 24 sata u minusu, a onda sledi otopljavanje.

“U subotu i nedelju sledi postepeni rast temperature, a merenja će ići od četiri do osam stepeni. Savetuje se poseban oprez zbog guste magle i poledice kada sneg krene da se topi. Naredna nedelja biće prosečno topla, a sneg će zameniti sunčano vreme uz povremene periode kiše”,  kaže Đurić.

Foto: RHMZ

 

Izvor: Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments