Foto: MUP

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tižilaštva u Šapcu D. P.

Ona je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će D.P. biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

D.P. se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa – zapisničarke Višeg javnog tižilaštva u Šapcu, bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji – nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti – strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Izvor: Tanjug

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments