Претрага
Претрага
Close this search box.

UHVAĆENI NA DELU! Crkva opljačkana za vreme praznika, kamere sve usnimile, ovo nije PRVI PUT (VIDEO)

Foto: elements.envato.com

Crkva Svetog Ilije u Česteregu kod Žitišta opljačkana je tokom praznika. Sve su snimile nadzorne kamere. A kako se navode nezvanična saznanja, lopov koji je imao saučesnika je to već radi0, navodi RTV Santos.

Na snimku se vidi žena u crvenoj dukserici sa kačketom na glavi i crnom tašnom na ruci, kako ulazi u hram, obilazi oltar, vraća se do mesta gde vernici ostavljaju novac, otvara tašnu, ubacuje pare u nju, napušta crkvu, poziva saučesnika koji je sve vreme čeka i odlaze dalje.

Prema rečima jereja Mladena, starešine crkve, ispred crkve je tog dana bilo organizovano takmičenje dece u tucanju jajima, najlepšem uskršnjem jajetu, kao i trka u nošenju jajeta u kašici.

“Okupilo se jako puno vernika i dece. Vrata crkve su kao i svakog dana bila otvorena za sve i ljudi tu ostavljaju prilog pogotovo jer skupljamo pare za izradu ikona za ikonostast”, kaže jerej Mladen.

Međutim nisu računali na to da je celo selo pa i sama crkva pokriveno video nadzorom i da je ceo događaj snimljen.I ako smo u početku imali problema oko postavljanja celog monitoringa i snimanja sa pojedincima, po ko zna koji put se ispostavilo da je to i te kako bitno i važno kako za selo tako i više, a pogotovo i velika pomoć policiji jer je počinilac ovog strašnog dela otkriven za svega par minuta“, rekao je Branislav Eskić, potpredsednik Mesne zajednice Čestereg.

“Dotični dvojac je pre toga isto to uradio i u Banatskom Dvoru u crkvi, a pre toga ko zna šta još”, navodi.

Espreso/Telegraf/

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ciki
10.05.2024 15:56

Kradu li kradu. Lopov od lopova. Narod osta go i bos i veruje u crkvenog sotonu.

Povezane vesti