Претрага
Претрага
Close this search box.

UKINUTE MERE: Od srede prodavnice mogu da rade 24 časa, kafići do 1 čas iza ponoći

Završena je sednica kriznog štaba, a većima dosadašnji mera koje se tiču rada objekata, biće ukinuta.

– Kao prva mera sve prodavnice, odnosno, sve maloprodajne radnje na dalje mogu da rade u rednovnom radnom vremenu od 0 do 24 sata. Nema više ograničenja njihovog rada. U potpunosti naravno sa svim dosadašnjim preventivnim merama -rekao je Zoran Gojković i dodao Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom, imaju neograničeno radno vreme.

– Ugostiteljki objekti u zatvorenom prostoru, radno vreme je ograničeno do 1 sat posle ponoći. Relaksacija je da u ovim objektima može ubuduće da bude i muzikaŠto se tiče sportskih događaja, preporuka Kriznog štaba jeste da se relaksiraju mere u vezi sa sportskim događajima i da se dozvoli prisustvo publike na stadioni i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom – ukoliko pričamo o otvorenim objektima, do 50 odsto kapaciteta, dok u halama do 30 odsto kapaciteta-  rekao je doktor.

Gojković je dodao da će ubuduće biti dozvoljeno i okupljanje do 500 ljudi, pa je u okviru ovih kapaciteta dozvoljeno proslaviti maturske svečanosti i druge proslave. Biće popuštanja mera i za odlaske na rekreativne nastave kod osnovaca i srednjoškolaca.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti