Uskoro usvajanje “Tijaninog zakona”

       

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da se u narednim nedeljama pred poslanicima pojavi takozvani “Tijanin zakon” koji će uvesti doživotnu kaznu zatvora za ubice maloletnika.

Fondacija Tijana Jurić je nakon brojnih teških i svirepih ubistava dece u Srbiji odlučila da predloži uvodjenje novog člana u Krivični zakonik kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora. Cilj je i da se izmenom zakona osudjeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.

Izmena Krivičnog zakonika druga je inicijativa Fondacije “Tijana Jurić”. Pre ove inicijative, 2014. godine ta organizacija podnela je inicijativu za izmenu Zakona o policiji da bi nekoliko meseci kasnije, u julu 2015. godine, poslanici Skupštine Srbije usvojili njihov predlog koji je simbolično nazvan “Tijanin zakon”.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments