Претрага
Претрага
Close this search box.

Uspešno održano još jedno republičko finale popularnog EKO-KVIZA

Foto: JKP „Gradska čistoća“ Beograd

Republičko finale osme sezone EKO-KVIZA „Prljavo ili čisto-nije isto“ u organizaciji JKP „Gradska čistoća“ Beograd i JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca,  uz podršku Grada Vršca završeno je u ovom gradu pobedom zrenjaninskih osnovaca.

Učenici viših razreda osnovnih škola iz Beograda, Vršca, Zrenjanina, i Gornjeg Milanovca sa nastavnicima i uz podršku vernih navijača, učestvovali su u finalnom nadmetanju popularnog kviza u kom su najbolje znanje i veštine ove godine pokazali đaci OŠ „Jovan Dučić“ iz naselja Klek (Zrenjanin),  i zasluženo poneli titulu pobednika EKO-KVIZA kao i nagradu od 150.000 dinara (30.000 dinara po takmičaru). Ovom pobedom ekipe iz Kleka, kako pravila kviza i nalažu, grad Zrenjanin će biti domaćin republičkog finala devete sezone EKO-KVIZA koje će se održati 2025. godine.

Od prvog dana cilj ovog edukativnog, ali i zabavnog takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o važnosti ekološkog bontona i usvajanju lepih i korisnih navika, a od velikog značaja je i to  što takmičari, iz godine u godinu, pokazuju sve bolje znanje i sve veće interesovanje za reciklažu, ekološke teme i zaštitu životne sredine.

U upravo završenoj osmoj sezoni kviza za drugo mesto i nagradu od 125.000 dinara (25.000 dinara po takmičaru)  izborili su se učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Izbišta (Vršac), treće mesto i nagrada od 100.000 dinara (20.000 dinara po takmičaru)  pripali su ekipi OŠ „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca, dok je  četvrto mesto sa nagradom od 75.000 dinara (15.000 dinara po takmičaru), zauzela  ekipa OŠ „Pavle Savić“ iz Beograda.

JKP „Gradska čistoća“ Beograd obezbedilo je vredne novčane nagrade kako ekipi pobedničke škole, tako i ostalim ekipama škola učesnica. Ovo beogradsko preduzeće je tradicionalno uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, a ove godine i uz izuzetnu saradnju sa gradom domaćinom Vršcem i Javno-komunalnim preduzećem „Drugi oktobar“ iz ovog grada, uspešno završilo osmu sezonu ovog popularnog takmičenja.

Ovogodišnje republičko takmičenje u znanju o ekologiji i reciklaži, otvorio je Miloš Salapura v.d. direktor JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca, a podršku osnovcima dao je i Aleksandar Radojičić, izvršni direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, koji je uručio pobedničkoj ekipi vaučer od 150.000 dinara (svaki učesnik sa nastavnicom dobio je po 30.000 dinara). Finalu ovog popularnog nadmetanja prisustvovali su i Dejan Čebzan, izvršni direktor JKP „Drugi oktobar“, Slobodan Jovanov i Miroslav Lepir, članovi Gradskog veća Vršca, kao i predstavnici gradova i opština osnovnih škola koje su učestvovale u finalu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti