Претрага
Претрага
Close this search box.

UŽIVO ČETVRTI DAN POTRAGE ZA MALOM DANKOM ILIĆ: Timovi za spasavanje iz ruševina u Banjskom Polju, rano jutros počela NOVA AKCIJA

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u četvrti dan, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Prema poslednjim saznanjima Kurira, u blizini kuće gde je Danka poslednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

10.19 – Gašić stigao u Banjsko Polje

Tri vozila vatrogasaca spasilaca, kao i kamion gradske čistoće pristigli su na teren kako bi izbacili sav otpad iz dvorišta kuće gde je nestala devojčica. Kako javlja reporterka Kurira, ministar Bratislav Gašić stigao je upravo na lice mesta, međutim još nemamo informaciju šta je razlog ponovnog dolaska.

8.06 – Traže se tragovi deteta u dvorištu

Reporterka Kurir televizije Slađana Nedeljković javila je najnovije informacije sa terena.

– Ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren. Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako saznajemo, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji deo dvorišta i da na taj način vide da li ima nekih tragova devojčice.

7.49 – Spasilački timovi iz Beograda i Novog Sada stigli u Banjsko Polje

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

FOTO: MUP SRBIJE
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Timovi za spasavanje iz ruševina u Banjskom Polju

6.41 – Ekipa Kurira u zgradi gde živi mala Danka s roditeljima

Ekipa Kurira obišla je i mesto na kojem bračni par Miloš i Ivana živi u Boru sa decom.

Međutim, na adresi nikoga nismo našli, s obzirom na to da su roditelji male Danke satima bili na saslušanju, a Miloševi roditelji koji su živeli sa njima, iselili su se, kako saznajemo, nedavno.

Tokom jučerašnjeg dana policija je obavila i informativni razgovor sa roditeljima devojčice, Milošem i Ivanom. Roditelji devojčice su satima bili u policijskoj stanici a zasad nema novih informacija o sudbini male Danke.

U jednom trenutku je na terenu je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je tokom prošle večeri helikopterom stigao u Bor. Iz MUP-a su nam saopštili da se pretpostavlja da je ministar Gašić otišao u policijsku stanicu odmah nakon obilaska područja.

– Pretpostavljamo da se ministar uputio potom ka policijskoj stanici, međutim ne možemo to potvrditi sa sigurnošću iz razloga što nemamo informaciju kuda se tačno uputio nakon Banjskog polja – javili su iz MUP-a nezvanično za Kurir.

Inače, Sirijci Bashar T, Zakuan T. i Muhamed T. uhapšeni su juče u BiH u Hadžićima zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić. Sva trojica su Sirijci koji žive u Sarajevu, a za informacija o detetu tražili su 50 hiljada KM (oko 25.000 evra).

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Kako je saopštio MUP, intenziviran je rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno.

Zbog nestanka Danke Ilić se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan “Amber alert”, zvaničnog naziva “Pronađi me”, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sofija
30.03.2024 19:36

Ja mislim da su je prodali, Nadam se da nisu ali mi je žao male Danke Ilić.

Povezane vesti