Претрага
Претрага
Close this search box.

UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA IZ TIRANE: “Sledi olakšavanje procedura za doprinose i zeleni koridori – OVO SU VELIKE STVARI”

Foto: Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Tirane, gde danas učestvuje u radu Regionalnog samita o planu rasta i konvergencije

Na samitu u Tirani glavne teme su evrointegracije regiona i sprovođenje Plana rasta za Zapadni Balkan.

Predsednik Vučić je na početku obraćanja rekao da je današnji dan bio veoma važan za Srbiju.

– Od suštinskog je značaja kada radite stvari za građane svoje zemlje, koji će imati opipljivu korist. Pričali smo o približavanju jedinstvenog evropskog tržišta. To će mnogo značiti za naše poslovne veze sa Evropom, za kompanije, ali i za ljude koji će imati mnogo koristi od toga – kaže on.

Mnogo teških poslova je pred nama, rekao je predsednik, i dodao da će biti formiran tim koji će najverovatnije voditi ministar Siniša Mali.

– On će svaki dan izveštavati mene o radu, i nadam se da ćemo već u Podgorici govoriti o onome što je urađeno. Kada plaćate doznake iz EU tu se plaćaju razne dažbine, a mi želimo da do kraja godine značajno olakšamo procedure. To bi značilo više para za primaoce para. Verujem da do marta možemo da uvedemo zelene koridore, to bi bio veliki napredak za sve nas – kazao je predsednik.

Tema razgovora su bili granični prelazi, i predsednik kaže da se samo na papirologiji za pet godina izgubi ogroman novac.

– Naša su četiri od pet najprometnijih prelaza u ovom delu Evrope. U svakom slučaju još mnogo ćemo morati da uradimo. Ovo je sve realno i konkretno, bez praznih priča tipa sutra ćete u Evropu i tako dalje. I mi i oni znamo da oni neko vreme neće da odlučuju o tome. Ovo su ozbiljne i značajne reforme, biće i teških stvari za nas, ali tražićemo da od nečega budemo oslobođeni i da dobijemo više vremena. Videćemo kako će to izgledati sa nabavkama sa Kinom – istakao je Vučić.

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti