Претрага
Претрага
Close this search box.

UŽIVO Predsednik Vučić se obraća javnosti: Mir nam je prioritet, ali nećemo dati svoju slobodu!

Copyright Printscreen RTV Pink

Prema njegovim rečima, situacija u Srbiji je stabilna i bezbedna, ali je veoma teška.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u Palati Srbija.

– Napomenuo sam već da ćemo biti u teškoj poziciji, ali ovoga puta, daću analizu, zaista ne svojom krivicom, plaćamo visoku cenu. Želim da ukažem na sledeće stvari za nas. Najvažnija politička tema je pitanje Kosova i Metohije i potencijalnog članstva KiM u Savetu Evrope.

– Ja ću pokušati da vam iznesem ključne činjenice o Kosovu i Metohiji, za većinu ste čuli, za većinu i znate, ali kada ih nabrojite vidite težinu situacije. Reći ću šta će biti predlog većine da se u Skupštini glasa. Ni jedne sekunde neću bežati od odgovornosti. Za nas je mir od strahovitog značaja. Sloboda je nešto bez čega ne možete i to je nešto zbog čega se Srbija ponosi. Od dolaska Kurtija na vlast od tada imamo više od 400 napada na Srbe i manastire i crkve. Imamo više nego dvostruko više napada u vreme Kurtijeve vlasti. Kada se nekome ne dopada nešto oko te vladavine prava, onda kažu da su Prištini uveli sankcije. Za proteklih godinu dana na aposlutno svim međunarodnim forumima su učetvovali ti kojima su uveli sankcije.

Printscreen RTV Pink

– Unapređen im je status u NATO i to, gle čuda, 24. marta na godišnjicu agresije NATO-a na Srbiju. Ako se to ne sviđa Americi baš me briga, to je bila i biće agresija sve dok sam ja predsednik Srbije. Kaznili su ih zatim što su podneli iniciajtivu za prijem u Savet Evrope.

– Azem Kurtaj, za mnoge ovde je zločinac Milan Radojičić, a nije Kurtaj koji je upucao našu decu za Božić. On se goni za bacanje petardi, eno ga kući. Da li ste čuli nekoga u Evropi da pita za to i šta je sa srpskom decom? Niste, zato što ih nije briga, kada su srpska deca u pitanju onda nije važno. Kada je reč o ZSO rekli su da je to ključno pitanje, a onda su dobili Kurtijevo pismo da će biti formirana ZSO čim ih prime u Savet Evrope. I na 11 godina od fomiranja Briselskog sporazuma biće održana sednica za glasanje za prijem u Savet Evrope. Samo da vidite kako oni ponižavaju Srbe.

On je ranije najavio da će se u roku od 48 sati obratiti građanima i odgovoriti na sva politička pitanja jer, kako je rekao, vremena u političkom smislu za Srbiju nisu jednostavna i biće još kompleksnija.

Vučić je u Pirotu, tokom obilaska radova na izgradnji pruge Niš – Dimitrovgrad, naveo i da je o teškim vremenima koja su pred Srbijom nedavno razgovarao sa predstavnicima Kvinte i šefom delegacije EU Emanuelom Žiofreom.

Prema njegovim rečima, situacija u Srbiji je stabilna i bezbedna, ali je veoma teška.

Ukidanje dinara

– Ja ne smem ni da pomenem šta traže u Briselu. Kažu pa hajde vi ogranak “Poštasnke štedionice” prodajte ne znam “Rajfajzenu” ili ne znam kome, pa hajde molim vas. Ni usput ni nikako nećemo da prihvatimo ukidanje dinara.

Printscreen RTV Pink

Predsednik je rekao da je progon Srba temeljno organizovan, i da se glasno čuje i organizovano ćutanje.

– Od pucnjava, nelegalnih patrola, nelegalnih eksproprijacija, otimanje imovine SPC, čime narušavaju specijalne zaštitne zone. Preoravanja srpskih sakralnih objekata, da grade komunikacije između svojih idiotskih objekata. Uklanjanje ćiliričnih tabli, čime krše i svoje sopstvene propise – nabrojao je on.

Vučić ističe da ne postoji mogućnost za bezbedni povratak Srba, i da na sve naše predloge neće da daju ni komentare.

– Za njih je to apsolutno neprihvatljivo. Embargo na srpsku robu traje već devet meseci. Krše sve, mesecima, a više niko ništa i ne govori. A kada smo mi postavili kamere na administrativni prelaz, dobili smo 12 dopisa zapadnih sila, koje pitaju šta će nam kamere. Pa da ne možete da lažete da se dogodilo nešto što nije. Nema nijedan propis koji nama to zabranjuje – rekao je predsednik

Printscreen RTV Pink

Istakao je i da je oduzimanje licence MTS, kao i sputavanje radne grupe za traganje za nestalima, takođe predstavlja flagrantno kršenje prava.

– I dolazimo do lokalnih izbora. Kada su održani ti zločinački i lopovski izbori na severu, sa planom da se razori srpsko stanovništvo, kažu da smo mi krivi. Institucije su napustili sami, uprkos mom savetu. Ali razumem što su to uradili. Kada se odigrao taj demokratski čin sa izlaznošću od 3.4 odsto, kreće opšti progon. Iznajmili su neke privatne Kurtijeve Srbe, koji su iznajmili neke bordele za četvoro Srba koji hoće da učestvuju sa Kurtijem – poručio je on.

Vučić kaže da je za glasanje za opoziv potrebno 50 odsto plus 1 glasač, i da posle Banjske, kada je krenuo pravi teror nad Srbima, 12 odsto Srba napustilo svoja ognjišta.

– Ali je birački spisak povećan za 834 glasača. Zašto? Samo da ovi uslovi ne mogu da se ispune. Glasanje putem pošte, što je dozvoljeno svuda u svetu, je nemoguće po odlukama Prištine, zato što se prihvata jedino glas iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Jedino možda iz Crne Gore da glasaju. Video sam i ovu ministarku danas, Gorčević, sva je ustreptala. Sram ih bilo. Moraju valjda tako da se ponašaju što je jedna časna žena Maja Vukićević, odbila da glasa za Kosovo u SE – rekao je predsednik.

24sedam.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
29.03.2024 18:54

Dnevna doza zaglupljivanja širokih narodnih masa?

Last edited 21 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Sava
30.03.2024 09:43

Prevarant

Povezane vesti