Претрага
Претрага
Close this search box.

Valjevo i Beograd sve bliži: Radovi na brzoj saobraćajnici (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo

Radovi na završetku brze saobraćajnice koja će spojiti Iverak i Lajkovac, odnosno Valjevo sa Koridorom 11 i Beogradom, intenzivirani su i trebalo bi da budu gotovi do kraj godine.

Kako teku radovi na deonici brze saobraćajnice od Iverka do Divaca, možete pogledati u videu našeg portala:


U decembru prošle godine otvorena je deonica brze saobraćajnice, od Lajkovca do Divaca, ukupne dužine 12 kilometara.

U toku su radovi na preostalom delu brze saobraćajnice, ukupne dužine 5,2 km do Valjeva, kao i 2,4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva koja je veza sa industrijskom zonom.

Na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac nalazi se priključenje na Južnu obilaznicu oko Valjeva u dužini oko 2,4 km i predstavlja vezu sa industrijskom zonom u Valjevu.

Foto: Vojvodina uživo

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran, i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije. Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Ukupna dužina brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac je 18,3 kilometra. Radove izvodi kineska kompanija “Čajna Šandong”, dok je cena saobraćajnice 158 miliona evra.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti