Претрага
Претрага
Close this search box.

Vantelesna oplodnja i operacija katarakte i u privatnim bolnicama o trošku RFZO – Ovo je spiska ustanova

Foto: elements.envato.com

Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje i operacije katarakte za 2024. godinu, saopštio je danas Fond.

Ove godine vantelesna oplodnja o trošku RFZO može da se obavi u 16 privatnih klinika, što je jedna više nego prethodne godine, a operaciju senilne i presenilne katarakte osiguranici ove godine mogu da obave u 28 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je ženama do 45 godina i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija, tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz reproduktivnog materijala.

Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.

Telegraf.rs/Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti