Претрага
Претрага
Close this search box.

VAŽNO ZA GRAĐANE KOJI IZ INOSTRANSTVA DOLAZE U SRBIJU: Evo koliko deviza sme da se unese u našu zemlju

Foto: elements.envato.com

Građani Srbije koji iz inostranstva dolaze u Srbiju trebalo bi da znaju nekoliko važnih detalja o tome koliko novca da ponesu u zemlju zbog carinskih propisa.

Kako je navedeno na sajtu Uprave carina, oni mogu uneti neograničeni iznos deviza, ali su dužni da novac koji unose u Srbiju prijave radi dobijanja potvrde, na osnovu koje novac mogu vratiti prilikom prvog izlaska iz zemlje. Iz naše zemlje uvek mogu da iznesu, kako je navedeno, sumu do 10.000 evra, a mogu izneti i devize koje su podigli sa svog deviznog računa u zemlji, odnosno devizne štedne knjižice, uz potvrdu banke koja važi prilikom prvog izlaska iz zemlje.

Dinari se mogu izneti do iznosa dinarske protivvrednosti 10.000 evra po osobi. Suma veća od 10.000 evra dinarske protivvrednosti može se uneti samo ako su kupljeni kod strane banke uz potvrdu te banke. Ukoliko se istovremeno iznose devize, dinari i putnički čekovi, suma ne može biti veća od 10.000 evra. Platne kartice se mogu slobodno unositi i iznositi, navedeno je na sajtu Uprave carina. Oni dodaju da se hartije od vrednosti koje su stečene u skladu sa propisima mogu iznositi slobodno.

Politika

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti