Претрага
Претрага
Close this search box.

Vesić: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

Foto: Screenshot Pink TV/Arhiva

Ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je Er Srbija dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine

– Direktne letove za Šangaj i Gvandžo, Er Srbija će biti u mogućnosti da započne nakon uvođenja novih širokotrupnih aviona u svoju flotu. Er Srbija je u procesu dodavanja dva aviona tipa A330 i očekuje da će prvi avion stići krajem jula ili početkom avgusta ove godine i nakon završenih svih neophodnih procedura uvođenja u flotu, što se očekuje da će biti u septembru ili oktobru ove godine, avion će moći da bude raspoređen na nove direktne linije ka Kini, sa planom da to bude jedan let nedeljno za Šangaj i jedan let nedeljno za Gvandžo – izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Vesić je rekao da je Er Srbija u aprilu ove godine prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat ove kompanije od osnivanja.

– U odnosu na isti mesec 2023. godine prevezli smo u aprilu sedam odsto više putnika a sa srpskih aerodroma realizovali smo 3.271 let. Do sada je Er Srbijom u 2024. godini letelo više od milion putnika i imamo trend povećanja putnika u odnosu na prošlu godinu u svakom od prva četiri meseca ove godine – poručio je ministar Vesić. On je rekao da su najpopularnije destinacije Er Srbije u zapadnoj Evropi Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam dok su u regionu to Podgorica i Tivat. U široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi si bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

Telegraf Biznis

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti