Претрага
Претрага
Close this search box.

“VIDEO SAM DA SU SVE BABICE BILE FER I POTVRDILE VAŠE REČI!” Vučić sa porodiljom Maricom: Posebno mi je žao deteta

Foto: Nemanja Nikolić

Mnogo mi je žao i mnogo mi je teško zbog svega kroz šta ste prošli, dete da vratimo ne možemo, kazao je Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je primio porodilju Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice.

Foto: Nemanja Nikolić

– Kako se osećate sada… teško? Ja sam pročitao sve što mi je bilo dostupno, ne samo Vašu izjavu nego i babica, lekara… Mnogo mi je žao i mnogo mi je teško što vam se to dogodilo i da ne ulazim u posao lekara i da nikog ne osuđujem pre presude, jako mi je žao zbog posledica i svega kroz šta ste prošli, dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti, hvala što ste došli, nadam se da će ovo biti signal za sve koji rade sa decom, da se više pažnje usmeri ka životima koji su nam najvažniji, a vama hvala na hrabrosti, rekao je predsednik dodavši da je čuo da je molila za carski rez i da je čuo da su babice bile fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je rekla.

– Posebno mi je žao deteta, rekao je i dodao da je čuo i za socijalni problem gde će država da pomogne i još neke sitnice da učini. Rekao je Marici da ga pita šta god hoće, da mu kaže šta god hoće pa kazao da ne donosimo presude pre suđenja ali da ćemo u budućnosti da ustanovimo neka nova pravila u tom postupanju.

Foto: Nemanja Nikolić

– Hvala Vam što ste nas primili i što ste nas podržali i hteli da popričate s nama – rekla mu je Marica potvrdivši da su babice bile fer i potvrdile ono što je ona rekla.

– Čudno je zato što je taj lekar mnogo porođaja i dobrih stvari obavio u životu, i baš mi je i žao i teško, mnogo mi je žao posebno deteta i što je vama Danijele to prvo dete – kazao je predsednik i dodao da sve ljude mora da zamoli koji taj posao najhumaniji rade da uvek moraju da budu stoprocentno posvećeni majkama i deci bez obzira na sve muke koje lično imaju.

– Tu je prosto najveća odgovornosti i zato verujem da ćemo moći da ustanovimo neka nova pravila i viši nivo ozbiljnosti i odgovornosti u postupanju, dodao je on.

FOTO: Printscreen/Video Plus

Vučić je kazao i da veruje da će to što je ona iznela u javnost – detalje akušerskog nasilja koje je pretrpela – doprineti da “time makar za neke buduće slučajeve ispravljamo, da se neke slične stvari ne bi ponovile”.

– Nadam se da će sve što ste rekli, i na šta ste nas upozorili, doprineti da možda još veću pažnju (u porodilištima) usmere ka onim životima koji su nam najvažniji, a vama hvala na hrabrosti. Iz ovoga što sam video, video sam da su sve babice bile veoma fer i u najvećem delu potvrdile ono što ste vi govorili”, rekao je Vučić Marici.

– Danijele, jesi li je bar malo utešio – upitao je njenog supruga pa joj zahvalio na poštenju, otvorenosti, hrabrosti i iskrenosti da se drugima ovakve stvari ne bi ponovile. Predsednik je potom zamolio da sa Maricom i njenima ostane malo nasamo.

– Pa više je on mene utešio… – rekla je Marica a predsednik ga zamolio da je sada uteši i podrži više no ikada. Marica ima i ćerkicu koja se nadala sestri i očekivala je pa je predsenik rekao da je pozdravi i poljubi.

Podsetimo, predsednik je juče rekao da joj se zahvaljuje što je izašla sa svojom pričom u javnost.

“Koliko sam nesrećan i tužan zbog činjenice da se tom detetu i toj majci to dogodilo, srećan sam što je Marica Mihajlović izašla u javnost. Ja ću da je primim u Predsedništvu”, rekao je predsednik Vučić.


On je naveo da će se zahvaliti Marici Mihajlović, jer je time što je izašla u javnost spasila mnogo druge dece, zbog čega će i sami akušeri biti pažljiviji.

“Siguran sam da 99,99 odsto njih koji rade sa majkama daju sve od sebe, žive za živote tih majki i te dece. Ali uvek imate 0,01 tih neodgovornih, ali će sada i oni shvatiti da država reaguje snažno i odgovorno i da će takve majke uvek da imaju našu podršku, pa ćemo i to da smanjimo u budućnosti”, kazao je Vučić.

Upitan o mogućim protestima zbog tog slučaja, Vučić je kazao da bi protesti onda mogli da se organizuju i za “požare i saobraćajne udese”.

“Da ja ne ulazim u krivično-pravne stvari (oko slučaja akušerskog nasilja), to je na nadležnim državnim organima, ali svakako užasno. Zbog toga organizujete demonstracije? Pa onda možete zbog svega – požara, saobraćajnog udesa”, rekao je Vučić.

kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti