(VIDEO) Vanredno u Petrovcu na Mlavi, poplavljeno 20 sela

       

U Petrovcu na Mlavi pada jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine.

Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi.

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju.

U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta. Počelo je postavljanje džakova na obali Mlave u Petrovcu na Mlavi, kako bi se zaštitilo stanovništvo i imovina.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

“Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji”, naveo je Nedić.

Nedinić kaže da je naredio evakuaciju građana u naselju Ključ zbog predostrožnosti. On je zamolio građane koji imaju kuće u priobalnom delu Mlave i u potesu Busura, iz predostrožnosti, napuste svoje kuće da isključe strujne aparate. Prihvatni centar evakuisanih građana biće Sportska hala u Petrovcu na Mlavi.

VOZAČI: Oprez zbog kiše

iša koja pada u više delova Srbije, što od vozača zahteva dodatnu opreznost, pogotovu na putevima oko Petrovca na Mlavi, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u istočnim, centralnim i jugozapadnim krajevima zemlje mestimično pada slaba i umerena kiša, dok je ponegde u dolini Velike Morave jakog intenziteta.

Opreznost je posebno potrebna na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, zbog čestih odrona.

Izvor: Tanjug/Informer

Video: Hit Radio Emisije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments