Претрага
Претрага
Close this search box.

(VIDEO) Vučić poručio iz Palate Srbija: Velike promene i velike stvari guraju ovu zemlju napred

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon prijema dece u Palati Srbija.

Tom prilikom, Vučić je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova biti omogućen veći fond za Afriku i Aziju, kao i da se očekuje veliki broj gostiju koji će doći u Beograd.

– Želeo sam nekoliko važnih stvari da vam saopštim. Pripremićemo veće fondove za saradnju koju Srbija priprema sa afričkim i azijskim zemljama. Lično ću učestvovati u nekoliko velikih turneja i biti domaćin onima koji dolaze sa ta dva kontinenta.

– Naredne dve nedelje će za nas biti veoma važne. Imaćemo veoma mnogo značajnih poseta. U narednih mesec dana će se sve to dešavati – istakao je predsednik.


– Danas smo dobili najavu najveće luksemburške investicije koja će biti užasno velika i zbog koje sam izuzetno srećan. Ovo će našu industriju i sve što se vezuje za električne automobile dodatno ojačati. Jedan novi nivo investicija i saradnje.

– U narednom periodu biće prikazani rezultati onoga što smo postigli ranije. Počeće proizvodnja i u Kragujevcu, električnog automobila. Oni će to da obelodane u Italiji tačan datum, za 4 dana. Velike promene i velike stvari koje ovu zemlju guraju napred i verujem da ljudi to dobro razumeju. Za nas je važno da u svim ovim kontaktima ukažemo na poziciju Srbije, dajemo ključni doprinos.

– Verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta i verujem da će Srbija biti nagrađena. Kada završimo još jedno pitanje, ne samo da smo spremni za otvaranje klastera 3, spremni smo za ulazak u agendu rasta sasvim i za to da se kandidujemo za dobijanje prvih finansijskih tranši. Značajno je kada dobijete 120 miliona. Mnogo važnije za nas je kada ćemo da postanemo deo evropskog prostora za plaćanje. I takozvani zeleni koridori koji su strašno važni za naše kompanije.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti