Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je vlasnik firme “Hendi”, koja je ugašena 31. maja, “voljan da reši status” zaposlenih čije su radne knjižice ostale u firmi.

PROČITAJTE: Trudnice i porodilje iz Hendija još uvek sa nejasnim statusom

Ministar je rekao da je u četvrtak obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme “Hendi tel” radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja za trudnice i porodilje, čije su radne knjižice ostale u firmi.

“U ranijoj inspekciji utvrdili smo da je bilo 736 zaposlenih, juče ih je bilo 291, od kojih 20 porodilja. Vlasnik je voljan da reši njihov radno-pravni status, objavio je na sajtu šta je potrebno da porodilje donesu kako bi se to pitanje rešilo i da uplati ono što im duguje”, rekao je Đorđević za RTS.

Prema njegovim rečima, država će da prati razvoj situacije, a inspekcija će izvršiti ponovni nadzor.

Ministar kaže da se ovakve situacije ubuduće ne bi dešavale važno je da ljudi koji rade u privatnim firmama jave na vreme kada vide da postoji naznaka da će biti problema, kako bi inspekcija izašla na teren.

Na sajtu Hendi firme stoji obaveštenje koje prenosimo u celosti.

“Poštovani,
obaveštavamo Vas da na dole navedene mailove možete slati pitanja vezana za bolovanja, odjave radnika, takođe i sva druga pitanja vezana za firmu Handy.
Odgovore na Vaša pitanja dobićete u što kraćem vremenskom roku. Hvala na razumevanju.
[email protected]
[email protected] 

 

Izvor: Tanjug/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments