Međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar – Topčider – Bar ponovo će biti uspostavljen od četvrtka, 3. septembra, pod uslovima koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore tražio.

Izvršni direktor Železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Nenad Babić je u Jutarnjem programu TVCG istakao da će sve mere prema preporukama Instituta biti zadovoljene.

“Morali smo sa Institutom za javno zdravlje dogovoriti mere po kojima naše osoblje može boraviti u Srbiji, kao i osoblje Srbija voza da boravi kod nas, i naravno kako putnici mogu ulaziti u Crnu Goru”, rekao je Babić.

Kako je naveo, potrebna je zdravstvena provera, odnosno merenje telesne temperature na polasku voza, a kroz anketu proverava se da li osoblje i putnici imaju simptome infekcije. Takođe, tokom putovanja obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Pri ulasku u Crnu Goru obavezna je kontrola kretanja osoblja Srbija voza.

“Kontrolisan je njihov odlazak od voza do mesta boravka. Kod nas će boraviti u jednokrevetnim sobama, biće izolovani na neki način, neće moći da borave na javnim mestima”, rekao je Babić.

Vodiće se računa i o distanci u vozu.

“U kupeima sa šest mesta moguće je da putuje troje putnika. U spavaćim i kušet kolima će od mogućih šest biti dopušteno da se koriste tri kreveta”, naveo je Babić.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments