Претрага
Претрага
Close this search box.

Vozači obratite pažnju od srede NOVE CENE putarina na naplatnim rampama srpskih autoputeva

Foto: Tanjug/Arhiva

Od 10. jula novi cenovnici na naplatnim rampama srpskih autoputeva

Putarina poskupljuje u Srbiji i drugi put ove godine, i to u sred letnje sezone. Nakon poskupljenja 1. aprila od 14%, sada je ono dodatnih 10%.

Nadzorni odbor JP “Putevi Srbije” na elektronskoj sednici održanoj 2. jula, doneo je odluku o izmeni i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), objavljeno je u novom broju „Službenog glasnika“ od 5. jula.

Tako će sada, na primer, od Beograda do Dimitrovgrad, na Grčke preko Bugarske, nova cena biti 1.670 dinara a star je bila 1.510 dinara.

U avgustu jeftnije uz tag

Sa poskupljenjem putarina „Putevi“ su povećali popust na elektronskog plaćanje putarine i uveli dodatni za ekološki prihvatljivija vozila standarda emisije „euro 6“.

Plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine (tag uređaj), fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda „EURO 6”, ostvaruje popust od 10% koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od 6%.

Time će praktično cena za novije automobile, sa poslednjim nivoom standarda, ostati nepromenjena – ukoliko plaćaju elektronski.

Ovaj stav počeće da se primenjuje 30 dana od dana objavljivanja zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine, navodi se u „Službenom glasniku“.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti