VOZAČI OPREZ: MUP nastavlja pojačanu kontrolu saobraćaja i ovog vikenda

       
Foto: MUP

Ovog vikenda biće dodatno pojačana kontrola saobraćaja. Tokom poslednje akcije MUP-a napisano je 25.000 kazni za korišćenje mobilnih telefona i sigurnosnih pojaseva.

Statistika MUP-a pokazuje da je za samo nedelju dana pronađena 21.000 vozača koji ne upotrebljavaju sigurnosni pojas.

Nije bilo vezano 16.000 vozača i 1.800 suvozača, dok oko 3.000 suvozača nije bilo vezano na zadnjim sedištima, od kojih je 350 mališana.

“Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, samo 18 odsto suvozača korsiti pojas na zadnjem sedištu. Takođe, 16 osoba je poginulo od početka godine zato što nisu koristili pojas”, rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Poseban problem su vozači dvotočkaša. Od početka godine nastradalo ih je šest.

Prošle nedelje dva dečaka, od kojih jedan smrtno, nastradali su vozeći bicikl.

“Od 2012. do 2018. godine na putevima u Srbiji poginulo je 403 motociklista ili vozača skutera, dok je čak 11.000 povređeno”, istakao je Vladimir Jeftić iz Asocijacije motociklista.

MUP nastavlja pojačanu kontrolu i ovog vikenda. Obavezan je alko-test, a zatim kontrola pojaseva i korišćenja mobilnog telefona.

Takođe, mole se vozači da smanje brzinu naročito u zonama škola i gradovima, jer će rigoroznih kontrola biti svakodnevno.

Izvor: RTS

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lang
05/04/2019 21:39

Odlican rezutat kaznjavanja od strane polucije za pojaseve ali neka iznesu cinjenicu koliko je od kaznjenih vozaca bilo policajaca ? Naravno ni jedan jer se na njih Zakon ne odnosi oni mogu kako hoce niko se od doticnih ne cezuje pojasem, parkiraju gde hoce a po gradu voze kako hoce nema za njih ogranicenja. To je pravna drzava najebu samo vedni i obicni vozaci