Претрага
Претрага
Close this search box.

VUČEVIĆ: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Foto: Printscreen Instagram milosvucevic

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina, rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Gotovo tačno u trenutku kad se navršava godinu dana provedenih na mestu predsednika Srpske napredne stranke, Miloš Vučević izabran je prvo za mandatara, a zatim i za predsednika Vlade Republike Srbije. Vučević za „SNS Informator“ govori o tome kakvi su mu utisci posle prve godine na čelu SNS-a, ali i o planovima za dalji rad i o tome u kom pravcu će voditi i stranku i Vladu Srbije.

„Nije lako voditi najveću stranku u istoriji srpskog naroda. Najveću i po broju članova i po izbornim rezultatima, ali i po postignućima koja su, to već sada mogu sa sigurnošću reći – istorijska. Znao sam da me očekuje težak posao, ali sam i danas, kao i prvog dana, zahvalan predsedniku Vučiću što mi je poverio ovu odgovornost i pružio priliku da vodim stranku u kojoj sam od osnivanja, koju iskreno volim i doživljavam kao svoju drugu kuću. Pred nama su tek veliki izazovi. Mi smo državotvorna stranka i u vremenima najvećih iskušenja koja su pred Srbijom, to moramo i da dokažemo. Siguran sam da ćemo biti na visini zadatka i svi zajedno pomoći našem predsedniku Aleksandru Vučiću u njegovoj velikoj borbi za očuvanje vitalnih, srpskih nacionalnih interesa”, kaže Vučević za stranačke novine.

Kolika je odgovornost voditi stranku posle Aleksandra Vučića? I koliko su Vam značajne njegove sugestije i predlozi?

– Aleksandar Vučić je neprikosnoveni lider srpskih naprednjaka i danas. Iako više formalno nije na čelu Srpske napredne stranke, svi mi znamo ko je najzaslužniji za naš uspeh i bez koga ova stranka ne bi postigla ni delić uspeha ni na jednim izborima, na kojima je učestvovala. Aleksandar Vučić je najbolji srpski vladar u njenoj novijoj istoriji, a verovatno i u istoriji srpskog naroda uopšte. Čast mi je što sam uopšte njegov savremenik, a pogotovo što imam priliku od njega svakodnevno da učim i nazivam ga svojim prijateljem. Mogu to slobodno i lično da kažem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo Aleksandru Vučiću, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih dvanaest godina. I to stalno moramo imati na umu. Srpska napredna stranka bez Aleksandra Vučića ne bi ni mogla da se nazove političkom faktorom. Ne bi je bilo.

Kako ste se osećali kada je saopšteno da ćete biti mandatar za sastavljanje nove Vlade Srbije?

– Moram da kažem da sam osetio veliki ponos i istovremeno, veliku odgovornost. Dobro znam šta me čeka. Nasleđujem sjajnu ženu, vrednog i sposobnog radnika, osobu koja je dobro vodila Vladu u poslednjih sedam godina, gospođu Anu Brnabić. Iza nje ostaju sređene javne finansije i odlično uhodan sistem, koji je postavio njen prethodnik na toj poziciji, a danas predsednik Republike Aleksandar Vučić. Ja ću učiniti sve, da nastavim upravo njegovim putem i da opravdam poverenje koje mi je ukazao, time što mi je poverio mandat da sastavim novu vladu. Pred nama je mnogo izazova, ali ja sam se za njih spremao ceo život. I daću sve od sebe da Srbija zabeleži velike pobede i prevaziđe stare i nove izazove.

U kojem pravcu će nastaviti da ide Srbija?

– Srbija će nastaviti da se razvija. Očekuje nas Ekspo 2027. godine, koji moramo da pripremimo na najbolji mogući način, jer je upravo ta manifestacija prilika da otvorimo Srbiju svetu, ali i svet Srbiji. „Skok u budućnost“ biće osnov našeg programa. Hoćemo nove kilometre auto-puta, nove brze pruge, nove mostove, bolnice, škole, vrtiće, ali i hramove, hoćemo da Srbija nastavi putem svog ekonomskog, ali i duhovnog oporavka, da budemo motor razvoja regiona i matica i oslonac svim Srbima, ma gde oni živeli.

Koje stvari će Vam biti u fokusu? Kojim oblastima planirate najviše da se posvetite?

– Ne želim nijednu posebno da izdvajam, jer je Srbiji potrebno sve. I snažno selo i razvijeni gradovi, jaka vojska i profesionalna policija, odličan obrazovni i kvalitetan zdravstveni sistem, kultura sećanja i mudra spoljna politika, dalja digitalizacija i profesionalizacija javne uprave, ali i razvoj svih segmenata kulture. Sve nam je potrebno. I ni od čega mi nećemo odustajati. Borićemo se snažno i zajedno i pobediti! Moramo da budemo optimisti i da znamo da koliko god ova vremena jesu teška, zajedno možemo da pobedimo uvek, ma kakva sila da nam se suprotstavlja. Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost „Kosova“, nikada nećemo pristati na ukidanje Republike Srpske, gajićemo i negovati odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom i ponosito se zvati Srbima, negujući sve one pozitivne vrednosti iz naše tradicije. Svidelo se to nekome u inostranstvu ili ne. Ali neka znaju, u meni i u novoj Vladi, uvek će imati adekvatnog sagovornika, spremnog da sarađuje sa svima koji to žele, ma sa koje strane sveta dolazili.

novosti.rs

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
07.05.2024 14:56

Lopov se sa lopovom druži

Gost
Mucenik
07.05.2024 15:35

Dodvoravanja premijera Vučević svom šefu ΛV je potvrda poltronstva, klimoglavstva i uvlakačenja. Kako on nije jedini sa navedenim ponašanjima, predlažem da predsednik uvede izbor najvećeg poltrona, uvlakača i klimoglavca bar na mesec dana. Ovaj izbor treba da obuhvati sve ministre i visokih državnih funkcionera, a rezultate izbora i ne mora da se objavljuju u sredstvima informisanja, jer čitaoci dobro poznaju svoje političare.

Gost
Marko
07.05.2024 15:42

Najbolji vam je kada kradete zajedno.

Gost
SNS Uzivo
07.05.2024 16:04

E aj ti sad objasni prosecnoj srpskoj prostacini koja glasa za SNS i svoju propast da smo nekada imali i cara Dusana, kneza Mihajla i kralja Petra… 🙂

Last edited 18 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
07.05.2024 18:19

Čega se pametan stidi, za to budala glasa… 🙂

Last edited 18 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Goran
08.05.2024 11:03

Treba razumeti Homera i zašto je napisao Ilijadu, onaj kaže ovom, onaj optuži ovog a ovaj je slago onog, pa se svi pojedinačno ljute jedni na druge, kao neke propale žene i što je najgore, oni uživaju u tome, to je njihovo najveće životno uživanje, zato treba razumeti Homera i zašto je napisao Ilijadu.

Povezane vesti