Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučić čestitao jubilej Narodnoj banci Srbije: Ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost naše nacionalne valute

Copyright Printscreen buducnostsrbije

U ime Republike Srbije i svih njenih građana, želim da izrazim zahvalnost svim zaposlenima Narodne banke Srbije, kako prošlim tako i sadašnjim, na njihovom posvećenom radu i doprinosu razvoju naše zemlje, napisao je predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije i otvaranju inoviranog Centar za posetioce u zgradi Narodne banke u Beogradu.

– Danas obeležavamo izuzetno značajan jubilej – 140 godina rada Narodne banke Srbije. Na današnji dan, pre tačno 140 godina, 2. jula 1884. godine, započela je svoj rad Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, čime je moderna srpska država zakoračila u privredne i finansijske tokove modernog sveta, postavljajući temelje za stabilan i prosperitetan ekonomski razvoj naše zemlje i monetarnu stabilnost.

Istovremeno, otvaranje inoviranog Centra za posetioce u zgradi Narodne banke, koji sadrži bogatu numizmatičku zbirku kojom je predstavljen istorijat novca na tlu Srbije, omogućiće građanima da bolje razumeju bogatu istoriju našeg novca i edukovati nove generacije o važnosti odgovornog i efikasnog upravljanja finansijama.

U ime Republike Srbije i svih njenih građana, želim da izrazim zahvalnost svim zaposlenima Narodne banke Srbije, kako prošlim tako i sadašnjim, na njihovom posvećenom radu i doprinosu razvoju naše zemlje. Posebnu zahvalnost dugujem guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković i njenom timu. Vaša predanost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo budućnost.

Ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost naše nacionalne valute, uz stalni rast zlatnih i deviznih rezervi. Čestitam vam ovaj veliki jubilej i želim vam mnogo uspeha u daljem radu – napisao je Vučić na Instagramu.

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti