Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučić: Neko mora da se bavi činjenicama iz izveštaja ODIHR, a ne lažima pojedinih medija. U petak ću razgovarati sa kolegama iz stranke na temu izbora u Srbiji

Foto: Tanjug/Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa, koji se održava u Tirani. 

Odgovarajući na pitanja novinara u Tirani, na marginama samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa, predsednik Srbije istakao je da će u petak po podne s kolegama iz Srpske napredne stranke razgovarati o izborima u Beogradu, da on lično nije promenio stav i da smatra da treba ići na izbore, ali da je odluka o tome na onima koji imaju vlast u stranci.

U prilogu Vojvodina uživo pogledajte izjavu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o izveštaju ODIHR-a i izborima u Srbiji:


Kada je u pitanju izveštaj Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) niko ne pominje, niti može da pominje krađu na izborima, jer je nije ni bilo, kaže Vučić

“Neko mora da se bavi i činjenicama, a ne lažima pojedinih medija i nesposobnih političara koji ne mogu da pobede na izborima”, rekao je Vučić novinarima koji izveštavaju sa regionalnog samita u Tirani.

Naša obaveza je, dodao je on, da postupamo u skladu sa preporukama ODIHR i naši nadležni organi i druge institucije koje se time bave treba da počnu sa radom.

On je rekao i da se “naslušao gluposti da Vučić sprema izbore 28. aprila”.

“Ja i ne mogu da raspišem izbora, ali ako nema izbora predsednika Skupštine grada Beograda 3. marta i nema formiranja vlasti, samo su dva datuma za održavanje izbora u zakonskom roku – 21. i 28. april”, naveo je on.

Može u maju, ako se formira većina da izaberu predsednika Skupštine, pa onda ostaje više vremena do izbora, do kraja maja, rekao je Vučić.

“To nema veze ni sa OEBS, ni sa ODIHR, ni sa Svetim Petrom, ni Marinikom Tepić i štrajkom glađu. To ima veze samo sa zakonom, a Srbija mora da se drži zakona i ustava”, naveo je on.

“U petak popodne razgovori sa kolegama iz stranke o izborima u Beogradu”

Istakao je da će u petak popodne sa kolegama iz Srpske napredne stranke razgovati o izborima u Beogradu, da on lično nije promenio stav i da smatra da treba ići na izbore, ali da je odluka o tome na onima koji imaju vlast u stranci.

U izjavi novinarima Vučić je rekao da njegovi stranački prijatelji i šefovi stranke smatraju da treba da se formira vlast u Beogradu, pošto kažu da imaju većinu.

“Ja nisam menjao svoj stav do sada, ali sam im obećao da ću razgovarati sa njima u petak popodne”, naveo je Vučić i dodao da će sutra predveče kada se vrati odmah imati susret sa predsednikom Centralnoafričke Republike koji će biti gost Srbije.

“I sa njim imam tet-a-tet sastanke i organizujem večeru za njega. U petak imam mnogo obaveza, ali u petak popodne mogu da razgovaram sa njima, pa ću vas obavestiti”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, on do sada, nije video razlog za promenu svog stava o Beogradu.

“Ako nemate pun legitimitet, ne vidim razlog da se ne ide na izbore, ali oni imaju vlast u stranci i oni donose odluke. Hvala im na tome što su me pitali i što će sačekati moje mišljenje, pa ćemo da vidimo”, rekao je Vučić.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti