Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučić o nepoznatoj letelici iznad Valjeva: “Sledeći put kad to otkrijemo, treba je srušiti odmah” (VIDEO)

Copyright Tanjug/video

Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas tokom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici da bi drugi put trebalo srušiti letelice koje se nađu u našem vazdušnom prostoru kao što je juče bio slučaj i delovati na njih protivvazdušnim oklopnim oružjem.

-Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put po tome će PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je – rekao je Vučić.

U obilasku su i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali i predsednik RS Milorad Dodik.

Podsetimo, na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, juče je podignut dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora, dodaje se u saopštenju.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
31.03.2024 13:14

Oskare ko da izvrsi naredjenje kad si na sva mesta namestio SNS botove debile sa dve leve ruke, nebi vola mogli da ubodu… 🙂

Last edited 19 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti