Претрага
Претрага
Close this search box.

VUČIĆ SE IZBORIO ZA INTERESE SRBIJE Iz deklaracije izbačene tačke koje su Kosovo predstavljale kao jednu od država učesnica Samita

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Ilustracija

Zahvaljujući zalaganju predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Deklaracije sa Samita u Tirani izbačene su tačke koje su Kosovo predstavljale kao jednu od država učesnica Samita.

Ovako su glasile tačke 6 i 7 koje su izbačene, a koje se odnose na zemlje učesnice – jer Kosovo to nikako ne može biti, te tačke ni po koju cenu nisu bile prihvatljive za Srbiju.

Važno je bilo iz tačaka izbaciti termin “država” (countries), jer predsednik Vučić nikada neće dozvoliti da se Kosovo predstavlja kao nezavisna država.

Tačka 6:

“Uvereni smo da je rat punog obima koji Rusija vodi protiv Ukrajine pokazao kritičnu potrebu i presudnu važnost ujedinjene i snažne Evrope sposobne da se suoči sa globalnim izazovima za mir i prosperitet naših naroda. Istakli smo da naše države spajaju zajedničke evropske vrednosti i vizija njihovog daljeg razvoja u okviru ujedinjene Evrope.”

Tačka 7:

“Ponovo smo potvrdili našu odlučnost da intenziviramo zajedničke napore kako bismo osigurali dalji napredak i međusobnu podršku naših zemalja ka članstvu zemalja Zapadnog Balkana, Ukrajine i Republike Moldavije u Evropskoj uniji.”

Posle intervencije predsednika Vučića i srpske delegacije, izmenjene tačke glase ovako:

Tačka 6:

“Uvereni smo da je rat punog obima koji Rusija vodi protiv Ukrajine pokazao kritičnu potrebu i ključni značaj ujedinjene i snažne Evrope, sposobne da se suoči sa globalnim izazovima za mir i prosperitet naših naroda. Naglasili smo da nas spajaju zajedničke evropske vrednosti i vizija njihovog daljeg razvoja u okviru ujedinjene Evrope.”

Tačka 7:

“Ponovo smo potvrdili našu odlučnost da intenziviramo zajedničke napore kako bismo osigurali dalji napredak i međusobnu podršku ka članstvu regiona Zapadnog Balkana, Ukrajine, Republike Moldavije i Gruzije u Evropskoj uniji.”

Kurir

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
28.02.2024 15:21

One man fuck entire people? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Siniša
29.02.2024 06:41

Izborio se on da nas lakše proda.

Povezane vesti