Претрага
Претрага
Close this search box.

“ZA PRVO DETE 500.000 DINARA, ZA DRUGOROĐENO 600.000” Mali: Počinje javna rasprava o Zakonu o podršci porodicama sa decom

Foto: Pexels

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti doneta odluka odbora da se ide na javnu raspravu o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

– Briga o porodici za nas je veoma važna, ono što je predsednik Republike obećao, idemo sa podizanjem iznosa za prvorođeno dete, za drugorođeno dete, 500.000 dinara, 600.000 dinara, za treće, za četvrto dete – kazao je Mali.

– Prva sesija te rasprave biće 17. jula u Beogradu, a nakon rasprave koja bi trebalo da traje oko 20 dana zakon bi u Skupštini Srbije mogao da bude usvojen u septembru, a da počne da se primenjuje u septembru ili oktobru – rekao je on za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Mali je istakao da je briga o porodici veoma važna za državu i ocenio da je velika stvar to što su pripremljene izmene pomenutog zakona i što počinje javna rasprava o njemu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Блок2
10.07.2024 11:35

Мора се помагати породица а не неки политички програми финансирани од стране кретенског запада где се финансије за политичке програме опте враћају западу.

Gost
mns
10.07.2024 12:13

treba pomagati i porodice koje uveliko imaju decu, besplatno školovanje, knjige i zdravlje za njih na prvom mestu…
pomoć oko osnaživanja i tehnološko opremanje

Gost
Crna
10.07.2024 17:16

A sta je sa decom koja su rođena u maju,a pomoć je obećana od aprila ili 1.maja?

Povezane vesti