Iako bi trebalo da smo duboko zagazili u pravo zimsko vreme, u narednom periodu ne samo da ne možemo da očekujemo sneg, već nam stižu prave prolećne temperature.

– U narednom periodu nas očekuje stablino i suvo vreme. Danas i sutra će nakon hladnog jutra i magle biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 10 do 12 stpeni, dok će u mestima u kojima će se magla zadržati tokom dana temperatura biti oko nule – kaže za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

Tokom vikenda još toplije

Tokom vikenda očekuje nas još toplije vreme, te će maksimalne temperature u većem delu zemlje biti iznad 10 stepeni, a ponegde dostizati i 15. podeok.

– Za vikend ćemo putu pod uticajem još toplije vazdušne mase. U subotu nas očekuju sunčani intervali, ali će u nedelju doći do naoblačenja, te mogu biti kiše, dok na planinama postoji mogućnost za sneg – dodaje Đurić.

U nedelju će, bez obzira na naoblačenje ostati toplo, a na jugoistoku zemlje biće za nekoliko stepeni toplije u odnosu na ostatak Srbije. Tako će temperatura u Nišu dostizati i 14 stepeni, dok je maksimalna prognozirana tepmeratura za Beograd 12 stepeni.

Od ponedeljka blagi pad temperature

Početkom naredne nedelje očekuje nas blagi pad temperature, ali će ona iznositi oko 10 stepeni, te i dalje biti znatno uznad proseka za ovo doba godine.

Ovakvo stabilno i iznad prosečno vreme očekuje nas do kraja januara, te ne možemo očekivati veća zahlađenja ili pojavu snega.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments