Претрага
Претрага
Close this search box.

Zlatibor dobija još jedno jezero u srcu planine: Evo o kakvoj vodenoj atrakciji je reč

Foto: Pixabay

Nakon jezera na Kraljevom trgu i Ribničkog jezera u srcu planine, Zlatibor dobija još jednu vodenu atrkaciju.

U pitanju je planirano podizanje gravitacione betonske brane na živopisoj lokaciji Krst, a sve u cilju stvaranja akumulacije za rekreativne svrhe.

U pitanju je bezimeni potok koji se uliva u Čestarksi potok na lokaciji Krst.

– Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog rešenja i projekta za građevinsku dozvolu brane Miladin Pećinar, a vrednost nabavke procenjena je na 8,7 miliona dinara – kažu za RINU u lokalnoj samoupravi.

Tender je raspisan za potencijalne projektante, a oni koji budu izabrani treba da urade Generalni projekat gravitacione betonske brane.

– Ono što je svakako fokus, jeste da u okviru tog Generalnog projekta bude budu predstavljene sve mogućnosti da se na predviđenom vodotoku formira ekološki održiva akumulacija, mogući tipovi evakuacioih objekata, kao i približne dimenzije brane i obim radova. Rok za prijavu na tender je 9. maj – ističu u lokalnoj samoupravi.

Ovo je samo jedan u nizu velikih projekata koji se realizuju na planini Zlatibor, a jedan od najvažnijih svakako je izgradnja još jednog kraka gondole koji će ići od Tornika do Pribojske banje u dužini oko 14 kilometara.

RINA/Ona.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti