Tanjug/AP
Najbolje odbojkašice sveta pozdravilo je oko 5.000 navijača.

Odbojkašice Srbije, osvajačice zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu, dočekale su legendarni balkon, sa kojeg su pozdravile oko 5.000 hiljada oduševljnih navijača koji su proteklih nedalja zajedno sa njima drhtali, navijali i sa oduševljenjem pratili svaki osvojeni poen.

Kako na prvenstvu, posle pobeda, tako i večeras, slavilo se uglas, a nešto hladnije vreme, i po koja kap kiše, nije zaustavila navijače da dođu i pozdrave svoje zlatne heroine!

Tanjug/AP

Prisutne je od 18 sati zabavljao Leksington bend koji je muzikom zagrevao atmosferu za izlazak sportistkinja na balkon. Navijači su sa spremnim rekvizitima i parolama strpljivo čekali.

Zato što ste porodica, zato ste najbolje – pisalo je na jednom od brojnih transparenata.

Tanjug/AP

Tačno na vreme, u 19 sati, predstavljen je jedan po jedan član stručnog štaba Srbije, uz ovacije i gromoglasne aplauze. Kada je došao red na odbojkašice, na samom početku, putem video linka, oglasila se Bojana Milanković, koja se povredila tokom prvenstva, i koja je na ovaj način pozdravila Srbiju.

Tanjug/AP

“Dobro veče Beograde, veliki pozdrav svima. Veoma mi je teško što nisam sa vama, ali sam srcem i osmehom tu. Želela bih da se zahvalim svima za podršku. Ovaj san se sanja ceo život, a mi smo ga dosanjale. Hajde da dosanjamo i Tokijo. Napred Srbija” – obratila je Milenkovićeva ljudima preko videa.

Tanjug/AP

Usledio je izlazak, himna Srbije i obraćanje svetskih šampionki.

“Dobro veče Srbijo, Hvala vam na podršci koju ste nam pružili. Hvala vam što ste verovali u nas jer ovo je i vaš uspeh” – rekla je Milena Rašić

Tanjug/AP

Tanjug/AP

Selektor Zoran Terzić oduševio je sve prisutne kada je zamolio sve navijače da mu pomognu da održi na okupu ceo tim barem do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine

Ljubav i podršku osećamo. Imam za vas još jednu molbu, ovo prvenstvo je spec. jer smo osvojili vrh sveta. Sasvim je moguće da neke igračice krenu da razmišljaju da se povuku, a ja od vas tražim mi pomognete da ih zadržim bar do Tokija 2020 – istakao je Terzić, uz opšte oduševljenje svih.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments