Претрага
Претрага
Close this search box.

Zloupotreba tragedije u cilju manipulacije nacionalnim osećanjima – predsednik Nacinalnog saveta Vlaha: Vlasi nisu ugroženi, deo su državnog sistema Srbije i imaju sva zagarantovana prava

Autor: Davidenko1805 - Sopstveno delo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95127065

Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca, a sve u službi Dragana Djilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće.

Nacionalni savet vlaha naoštrije osudjuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha, ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osudjujemo.

Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Djilasom počnu da se bore idejama i programom, a ne najovratnijim podmetanjima.

Novica Janošević,
predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti