Ministri i zvaničnici Vlade Republike Srbije uputili su danas čestitke za  Božić  po  Gregorijanskom kalendaru svim vernicima koji slave.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas predstojeće praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru.

“Vreme je godine kada se uz naše najdraže podsećamo vrednosti koje nas vode kroz život – tolerancija, ljubav i velikodušnost. Sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po Gregorijanskom kalendaru, želim da praznične dane provedu u miru i radosti. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, sreće, uspeha i napretka na svim životnim poljima. Mir Božiji, Hristos se rodi!”,  navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je danas Božić svim građanima Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, svim građanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik. Neka Božić ispuni vaše domove radošću i slogom i podseti na značaj solidarnost i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. Želim vam da praznik proslavite u miru, okruženi svojim najmilijim”,  ističe se u čestitki.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima Rimokatoličke crkve i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

“U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih. Želim da nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo, solidarnost i uzajamno uvažavanje, i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja”,  istakao je Dačić.

“Verujem da će nam praznični duh dati snagu da se suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve nas”, navodi se u čestitki.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima Badnji dan i nastupajući Božić, poželevši im dobro zdravlje i blagostanje.

“Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika – dana Hristovog rođenja, vama i svim vernicima upućujem srdačne čestitke. Neka nam svima ovaj radostan dan donese mir i slogu i neka nas podseti na lepotu zajedništva i međusobnog poštovanja. Želim vam da Badnje veče i sutrašnji Božić provedete u ljubavi i zdravlju, okruženi bližnjima”,  izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru predstojeće božićne i novogodišnje praznike, uz želju da ih provedu u radosti i miru.

“Želim da nas vera u Boga, mir i dobra volja među ljudima vode u osećanja radosti i pomirenja i neka osvetle u nama puteve kajanja i praštanja. Božićni dani neka podstaknu u nama međusobno razumevanje, ljubav i poštovanje. Vama, sveštenstvu i vernicima srdačno čestitam Božić i Novu 2019. godinu”, napisala je ministarka Kuburović u čestitki.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je danas čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

“Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, provedite u miru, radosti i duhovnom blagostanju okruženi porodicom i prijateljima”, navodi se u čestitiki predsednika Mirovića, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović čestitala je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim građanima Srbije koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“Neka radost Božića ispuni vaše domove uz želju da predstojeće dane provedete u miru, sreći i razumevanju sa porodicom i prijateljima. Duh Božića neka, ujedno, bude i podsetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti, uz koje jedino možemo graditi bolje i humanije društvo po meri svih nas. U to ime želim čestit i blagosloven Božić, kao i srećnu i uspešnu predstojeću Novu 2019. godinu”, poručila je Paunović u čestitki.

Izvor: Telegraf.rs / Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments