Hakeri dolaze u različitim oblicima, a oni najopasniji koriste viruse, greške i raznorazne prevare kako bi postigli svoj cilj. Kada u tome uspeju, završe uglavnom na vestima, a mi moramo da menjamo naše šifre. Ali ko od njih pripada eliti?

Veličanstvenih 5 hakera

5. Majk Kals

Poznat pod imenom Mafiaboy, na kraju je potpomogao da se napiše nekoliko zakona o sajber kriminalu. Sa 15 godina, srušio je Internet, sa njim Amazon, Yahoo!, Dell, eBay i CNN, između ostalih. Kada je uhvaćen, poslat je na 8 meseci u popravni dom. Kasnije, počeo je da pomaže u pronalaženju slabosti u kompjuterskim sistemima.

4. Sirijska elektronska vojska

Grupa hakera počela je sa radom 2011. godine, a cilj im je bio da zaštite predsednika Bašara Al Asada. Mete su im bili svi koji su protiv predsednika, a između ostalog, hakovali su i Twitter, New York Times i Skype.

3. Dejvid L. Smit

Ovaj čovek stvorio je virus “Melisa” koji je 1996. godine ugrozio na hiljade mejlova. Tada, to je bio najveći napad virusa ikada. Smita je uhapsio FBI i bio je dve godine u zatvoru.

2. Maks Rej Batler

Poznat i kao Iceman, ovaj momak hakovao je informacije sa kreditnih kartica i ukrao je 1.8 miliona brojeva kreditnih kartica i preko 86 miliona dolara. Osuđen je na 13 godina zatvora 2010. godine i morao je da plati kaznu u iznosu 27,5 miliona dolara.

1. Evengij Mikhailovič Bogačev

Trenutno najtraženiji haker je Rus, koji koristi naziv Lucky12345. Dosad, ukrao je oko 100 miliona dolara, a srećnom pronalazaču ovog momka očekuje nagrada od tri miliona dolara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments