Atari VCS na Indigogo kampanji prikupio 2 milona dolara

       
Foto: Atari Games

Dobre vesti za one kojima nedostaju konzole prošlih vremena. Preko 100 popularnih igara i nova mogućnost onlajn igranja, očekuju sve kupce budućeg Atari VCS-a.

Prve porudžbine već pristižu, a interesnovanje za ovom konzolom premašilo je sva očekivanja njenih tvoraca. U okviru Indiegogo kampanje, Atari VCS prikupio je neverovatnih 2 miliona dolara.

Kompanija koja stoji iza VCS-a, očekivala je da u kampanji prokupi oko 100.000 dolara. Činjenica da je prikupljeno daleko više novca, dokazuje kolika potražnja vlada na tržištu, kada su u pitanju retro konzole.

Sa druge strane, pošto su premašili ciljanu sumu, Atari Games je u obavezi da kupcima dostavi naručene uređaje. I pre Atari VCS-a mnogi su pokušali da ožive konzole prošlih vremena. Neki od njih nisu doživeli uspeh.

Sinclair ZX Vega+ prikupio je preko Indiegogo kampanje 512.790 funti. Nostalgična konzola trebala je da bude puštena u prodaju 2016. godine, ali još uvek nije ugledala svetlost dana.

Indiegogo je zapretila da će preko posrednika izvršiti prinudnu naplatu, kako bi zaštitila one koji su u kampanji dali novac. Kompanija Retro Computers Ltd. koja stoji iza projekta Sinclair ZX Vega+, krivi probleme oko hardvera za često pomeranja datuma početka prodaje.

Pomama za retro konzolama

Atari VCS je ambiciozan projekat, koji pored retro igara, obećava i nove naslove, ali i nove funkcije konzole. U promotivnom spotu, kao jedna od inovativnih funkcija, navedeno je i glasovno komandovanje.

Osnovni cilj VCS-a je mogućnost da u 21. veku igramo igre koje su postavile temelje za industriju koja kompanijama donosi godišnje profite od više milijardi dolara.

Pogrešna je pretpostavka da video igrice igraju samo deca. U njima uživaju i odrasli ljudi, ljudi sa odgovornim poslovima, imućni, porodični ljudi. Svi oni gaje osećaj nostalgije prema igrama iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Prema inicijalnim informacijama, Atari VCS u prodaji će se naći već u maju naredne godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments