U avgustu stiže Samsung Galaksi Nout 9

       
Foto: techradar.com

Krajem juna, tačnije 27. dana prošlog meseca, Samsung je odabranim gostima i predstavnicima medija, poslao pozivnicu za zvanično predstavljanje novog modela Galaksi Nout 9. Svetlost dana ugledaće simbolično 9. avgusta, u Bruklinu.

Novi Android fablet, ovde godine stiže nam ranije nego što smo očekivali. Dosadašnja praksa pokazala je da noviteti iz Nout serije stižu krajem 8. meseca u godini.

Mnogi su uzbuđeni zbog naslednika popularne Nout 8. Vesti da nam stiže fablet, sa moćnom konfiguracijom, S olovkom i ekranom od 6.3 inča, uvek je dugo očekivana među pristalicama Androida.

Za sada, malo je poznatih i proverenih činjenica u vezi sa novim Noutom. Definitivno možemo reći, da nas očekuje uređaj vrlo sličnih dimenzija kakve je imao njegov prethodnik. Takođe, u Samsungovom je maniru da dizajnerske razlike između predhodnika i naslednika budu suptilne, pa će tako biti i u ovom slučaju. Nalik na novije Samsungove modele, i Nout 9 će biti opremljen sa ukupno tri kamere, a fotografija koju prave perjanice korejskog proizvođača, oduvek su bile među najboljim u klasi.

Iako pojedini izvori tvrde da će Nout 9 predstaviti novi senzor otiska prsta, koji je integrisan u veliki ekran, realno je očekivati da će ova novina na tržište doći tek sa pojavom Galaksi S9 modela.

Senzor za čitanje otiska prsta u ekranu je novina kojom Samsung planira da osvoji i pojedine pristalice Ajfona, uzimajući u obzir da Epl (iako je bilo planirano) nije uspeo da razvije ovu hardversku kombinaciju.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: