Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od 1. oktobra menja se trasa međumesne autobuske linije broj 86 Novi Sad – Vrdnik. Umesto sadašnjom trasom preko Starog Rakovca, autobusi će u oba smera saobraćati Grebenskim putem preko Iriškog venca.

Dosadašnja trasa preko Starog Rakovca imala je ograničenja zbog geometrije puta, koja je nebezbedna za saobraćanje solo autobusa u delu od Starog Rakovca do raskrsnice “Zmajevac“, te su se na liniji 86 mogli koristiti isključivo autobusi manjeg kapaciteta. S obzirom da takva vozila nisu dovoljna za trenutne prevozne potrebe, JGSP „Novi Sad“ se odlučio za izmenu trase Grebenskim putem, čime će biti omogućeno i saobraćanje autobusa većeg kapaciteta. Izmenama će građani dobiti adekvatniji prevoz do Vrdnika i tamošnjih banjskih kapaciteta, kao i mogućnost lakšeg odlaska do Iriškog venca i korištenja turistikih potencijala Fruške gore.

Cena pojedinačne karte od Novog Sada do Iriškog venca iznosi 160 dinara, a do Vrdnika 200 dinara.

Za vreme trajanja „Grožđebala 2022“ u Sremskim Karlovcima, 30. septembra, 1. i 2. oktobra autobuski prevoz do tog mesta odvijaće se po redovnom redu vožnje, s tim da će od 17 časova polasci biti pojačavani dodatnim prevoznim kapacitetima.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments