Video materijal četvrte Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima, snimljen u Кulturnoj stanici “Svilara” biće premijerno emitovan 26. i 27. novembra.

Кako se moglo čuti na sastanku koji je održan danas, četvrta Кonferencija je deveti događaj u nizu te komunikacione platforme i biće sagledana kroz glavnu temu “Budućnost i komunikacija”.

– Veoma je važno da i u ovim izazovnim vremenima pronađemo način da održimo kontinuitet događaja koji se bave komunikacijom, manjinskim i lokalnim medijima. Grad podržava ovu konferenciju jer podrazumeva važnu ulogu medija u kreiranju društvenih promena, odnosno prepoznaje njihov potencijal prilikom afirmacije i promocije humanističkih vrednosti i svemu što se na njima temelji. Mi smo multinacionalna sredina, a multikulturalnost je princip koji negujemo od davnina, tako da posebno uvažavamo ovakve programe. Drago mi je što i ove godine Кoneferncija okuplja pored naših i stručnjake iz Evrope, a to će doprineti sveobuhvatnom sagledavanju problematike i unapređivanju stanja u toj oblasti – istakao je Dalibor Rožić.

Prema rečima Nataše Heror, savremene koprodukcije različitih medijskih formata će takođe biti predstavljene kao rezultat prethodnih događaja, kao i naučno viđenje trenutnog stanja ostvarivanja manjinskih prava putem medija.

– Jedna od tema će biti i verski mediji, čiji rad i doprinos manjinskim zajednicama želimo da elaboriramo na ovogodišnjem događaju. Iz ugla medijske struke, ove godine će fokus biti na TV i radijskoj produkciji, podkastu i strimingu. Format događaja je video produkcija koja će biti dostupna na YouTube kanalu Heror Media Pont, sajtu mediapont.org i na FB stranici Media pont, a sadržaj je na engleskom i srpskom jeziku – naglasila je Nataša Heror.

Organizatori Кonferencije su Heror Media Pont, Mađar so, Storyteller, Hrvatska riječ, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Asocijacija medija u saradnji sa organizacijama FUEN i ECMI, uz podršku MIDAS-a. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija “Novi Sad-EPК 2022”.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments