U okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica održaće se izlet u Sremskim Karlovcima u subotu 6. septembra u 8 časova sa mestom polaska ispred hotela Dunav.

Izlet će trajati oko sat i po vremena, te je poželjno da učesnici izleta dođu u adekvatnoj obući i odeći i ponesu: vodu, sendvič, svesku, običnu olovku, dvogled ili fotoaparat (ako su u mogućnosti).

Prvog vikenda u oktobru širom Evrope i Azije tradicionalno se organizuje Evropski vikend posmatranja ptica sa preko milion učesnika.

Izleti u okviru ove akcije u Evropi prvi put održani su 1993. godine, a u Srbiji 2005. godine od strane Lige za ornitološku akciju, Društva za zaštitu ptica i proučavanje ptica Vojvodine i Pokreta gorana Novog Sada. Evropski vikend posmatranja ptica ove godine održava se u preko 50 država, a u Srbiji biće organizovan na više od 30 lokacija.

Podržavajući zajedničke napore da se zaštite ptice i njihova staništa, jedan od izleta biće realizovan u Sremskim Karlovcima u Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko – petrovaradinski rit u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments