Novosađanka Maja Radakoviće pokrenula je nesvakidašnju akciju koja se već par nedelja održava na Detelinari. Reč je o humanitarnom oslikavanju ulaza zgrada sa novogodišnjim motivima.

Stanari zgrada na Detelinari rado pristaju da im Maja svojim radom i bajkovitim prizorima ulepša ambijent i unese u njega novogodišnju čaroliju.

Maja Radakovic jedna je od glavnih i odgovornih inicijatora i organizatora “Laninog bazara” koji se održao letos na Detelinari, čime je ujedno proglašena za lokalnog heroja zbog njenog izuzetnog humanitarnog rada, ali je odlučila da tu ne stane. Кako su se godišnja doba promenila, ona je svoju kreativnost prilagodila i nastavi humanitarni rad.

Ovog puta njen rad je usmeren na prikupljanje sredstava za ozdravljenje Olivera Pal Gajodija koji boluje od SMA (spinalne misicne atrofije), tako da sve stambene zajednice koje su u prilici uplate svoj doprinos za pomoć Oliveru i onda zajedno sa Majom oslikaju svoje ulaze. 

Stanari koji žele da i njihov ulaz dobije novo ruho mogu kontaktirati Maju preko Fejsbuk grupe “Za lepšu i bolju Detelinaru” ili njenog Fejsbuk profila. Poenta je da stambene zajednice daju svoj doprinos za Olivera uplatom na žiro račun fondacije “Budi human” i da tu uplatnicu kasnije pokažu Maji kao dokaz, nakon čega ona dolazi sa svojim materijalom.

Pitali smo Maju kako je došla na ovu ideju?

– Nakon što sam oslikala prozor u svom domu, mnogi su pohvalili moj rad i dali mi vetar u leđa da to radim i za druge sa ciljem prikupljanja pomoći za malog Olivera. Zbog trenutne situacije nisam u mogućnosti da ulazim u domove drugih ljudi kako bi svi sačuvali zdravlje, ali su ulazi odlično mesto da iskažemo kreativnost.

Maja dodaje da je minimalna uplata u iznosu od 1000 dinara, ali navodi i primer stanara zgrade u Koste Racina br. 24 koji su uplatili dupli iznos. Kako kaže najbitnije je da su deca zdrava, i da bar nekako može da im pomogne. Njeno slikanje je amatersko ali želja da pomogne Oliveru je velika i od srca.

Autor: Mirjana Mažić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments